Boeuf Bourguignon

Algemeen
Bereidingstijd: Langer dan 2 uur
Maaltijdgang: Hoofdgerecht / Hoofdgerecht
Soort keuken: Franse keuken
Techniek:
Aantal personen: 4 personen

Ingredienten:
700 gram runderlappen, 75 gram reuzel of ganzevet, 150 gram dikke plak ontbijtspek, 1 1/2 eetlepel bloem, 15 kleine bosuitjes, 1/2 rode of groene paprika, 250 gram champignons, 1 eetlepel marc de Bourgogne (indien verkrijgbaar, het is een aftreksel van wijn).

Voor de marinade: 2 preien, 2 wortelen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, verse peterselie, verse bladselderij, takje tijm, zout, versgemalen peper, 1 fles rode wijn (bijv. Bourgogne of een stevige Beaujolais).

Voorbereiding:
Let op de tijd van de voorbereiding en de bereiding, want je moet er op zijn minst een dag van tevoren mee beginnen!
Snijd het rundvlees in mooie redelijke blokken. Maak de groenten van de marinade schoon en snijd deze fijn. Leg de groenten in een braadslede. Voeg hierbij de hele teentjes knoflook, het bosje kruiden, zout, versgemalen peper en de rode wijn. Leg de blokken vlees 24 uur of langer in de marinade. Dek de slede af en zet deze in de koelkast. Af en toe even omscheppen.

Bereidingswijze:
Laat het vlees en de groenten uitlekken met behulp van een grote zeef. Bewaar het afgietsel!! Deze hebben we straks weer nodig. Droog de stukken vlees in keukenpapier. Verwarm de reuzel in een braadpan met een dikke bodem. Schroei hierin op een hoge stand het vlees licht van kleur. Voeg de uigelekte groenten toe en laat deze meebakken. Strooi de bloem over het vleesmengsel en laat onder goed omscheppen kleur krijgen. Zeef met een klein zeefje de rode wijn. De rode wijn gaat bij het vleesmengsel. Breng het vlees in de saus aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat het vlees op een zeer laag pitje in ruim 3 uur gaar worden. Schenk af en toe een scheutje warm water in de pan, als het vocht te erg verdampt. Niet te veel, want er hoeft geen saus hiervan aangemaakt te worden! Snijd de ontbijtspek in kleine blokjes. Breng een pan water aan de kook. Blancheer hierin eerst de kleine stukjes ontbijtspek. Haal deze uit het water en doe ze bij het mengsel in de pan en laat ze 1 uur meestoven. Maak kan de uitjes schoon en de champignons. De champignons mogen in plakjes gesneden worden. Blacheer de uitjes en de champignons ook heel even in het water. Neem een kwartier voordat de stooftijd om is, het kruidenbosje en de knoflooktenen uit de pan. Snijd de paprika in stukjes en voeg deze bij het mengsel samen met de stukjes paprika en de champignons. Laat ze het laatste kwartier meestoven. Neem de pan van het vuur en breng het op smaak met zout en peper. Meng, indien aanwezig, de marc de Bourgogne door.

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 29-04-2024